Maj

Alting har sin tid, og maj har sin egen. Vi husker igen, hvorfor vi længtes efter den.

HøslætFra en smule, til lidt mere, til helt vildt meget grønt. Duften af nyslået græs. Solen bager og vi smider vintertøjet. Nu er vi sikker på, at det bliver sommer igen.

Vipstjertehunnen lægger sig i græsset og vifter koket med halen. Hannen kommer dansende i halvcirkler med krummet ryg og vingerne løftet, som en anden gorilla. 1-2-3. Så er der mål.

Vi fascineres af sommerfuglene, der flyver i cirkler om hinanden, rundt og rundt i hele haven, vi ser en ny, og slår den op; Aurora, efter morgenrødens gudinde.

Vi gaber og skriver en to-do-liste og går rundt og rundt om hinanden til punkt 2. Så trænger vi til en pause. Men som dagene går, kommer der mere og mere i jorden. Og inden maj er omme, stikkerIMG_8811 det første sit hoved op over jorden igen.

Haletudserne lever lystigt i det lille havebassin. Vi følger med dag for dag. Er de vokset? Får de snart ben? Hvornår bliver de frøer og hvad så? Bliver de boende eller flytter de hjemmefra?

Vi laver bål og mad på det og synger og spiller guitar og tørrer tøj udendørs, og solnedgangen er den smukkeste flere dage i træk.

IMG_8915

Næste dag har dræbersneglene været på rov. Et par afbladede stilke af blomsterkarsen, der skulle have svunget sig til tops i kvashegnet, står tilbage og stritter forfjamsket.

Vi sukker og samler, hvad vi kan, skolder, laver fælder og håber, de er mere attraktive end diverse køkkenurter.

Katten fører kold krig mod naboens hankat. De jamrer så det høres i miles omkreds.

Man stikker de bare ben i gummistøvlerne en nat, for at skille dem ad, så man kan sove. De stikker af, og pludselig står man under et væld af stjerner, og føler sig beriget og enormt vågen, selvom klokken er 3 og man burde være træt.

Men det er drømmeland lige dér under stjernerne, – et par minutter, så ind under den varme dyne igen, til den stille snorken fra den anden side af sengen.

Næste morgen kommer katten slæbende hjem med ømme ribben, og må sunde sig en uge på sofaen, før den er klar igen.

Vi tager på tur i vildmarken, gennem høje rør, ad sumpede dyreveksler, krydser vandløb efter vandløb og balancerer på høje tuer, med uvis dybde i mellem.IMG_8871

Vi er stifindere, men rådyrene fandt dem først.

Vi klarerIMG_8891 hele strækningen med tørre fødder, – vi er helte, med mudrede gummistøvler på.

På stranden smider vi sko og strømper, vader ud i vandet, der lukker sig om vinterhvide tæer, så det er en salighed.

Så kommer gråvejret. Og energien skifter som vejret. Vi gaber og siger, det er helt normalt. – Rhododendronen blomstrer og afblomstrer også i løbet af maj

IMG_8957Der er altid en dag i morgen, og hver aften synger nattergalen os i søvn. Dalen er et rum, fyldt af blødt mørke og en stemme, der med sit eget særpræg, lover guld og grønne skove.

Og vi vågner og tænker; de grønne skove har vi nu, guldet leder vi stadig efter, men mon ikke vi går og falder over det, hvis vi lige ser os for?

Og vi ser os for, og får øje på livet. Det der er lige her, rodet og ordentligt, vildt og velpasset, kreativt og kedeligt, farvet og gråt.

Til sidst kommer forårsregnen, der får jorden til at emme af grøde, og man står under udhænget og nyder duften og lyden af,  ikke at skulle vande i morgen.

IMG_8913

Alting har sin tid