Juli-august

“Sommeren”, siger man og kigger på hinanden. Den var der i går og i foregårs, men vi var for trætte til at bade og sagde “i morgen”.

I morgen er i dag og det regner. Vi kigger på vejrudsigten og bagefter op mod himlen. Det ser ud til, der er pause i regnvejret. Vi tager til vandet for at gå en tur. Det drypper lidt og der er ikke det mindste liv på stranden. Ikke engang en måge.IMG_0087

En halv time senere sidder man i udstuen derhjemme, og solen bryder frem mellem skyerne og gør det ulideligt varmt at sidde der.

Og man tænker, det er typisk. Solen spejler sig i regnen på havebordet, man tørrer det af og sætter sig ud.

Ti minutter senere er det gråvejr igen. Dråber drypper i en ujævn rytme fra egetræet. Man kigger op i kronen og finder alligevel den ro, der altid hviler et sted mellem grenene. Minderne er der mange af.

Den sidste uges tid har mejetærskere, traktorer og halmpressere summet i ring om os, som honning- og humlebier i fuldt vigør. Lige som vi har været, i fuldt vigør, nu ferien er slut og alle er i gang igen.

IMG_9725Vi har ikke så meget at høste ud over lys. Nogle gange er der næsten så meget, at vi bliver søvnige af det. Andre gange er der for lidt, og det bliver vi også søvninge af.

Vi har lidt tomater, agurker og chili, og snart også peberfrugt og vindruer at plukke.

 

I dag skal være en lovsang til sommeren. Man må være taknemmelig for det man får, tænker man og lukker sitet med billige charterrejser.

Vi har set mange meteorologer og mange regnbuer. Smukke og fuldendte ( i hvert fald regnbuerne) lovede de gang på gang mere sol. IMG_1723

Og vi fik nogle stranddage og sommerhygge på terrassen før det var for sent.

Og yngstemanden og mamaen var i Ebeltoft at høre torvejazz i shorts og kortærmer med en kold øl/cola i hånden. DenIMG_9898 dag var det virkelig sommer og vi mæskede os i den.

Senere tog vi sydpå. Sønderjylland er et smukt område selvom vi kom for sent til at se dronningen vinke fra sin balkon. Vi kom også for sent til varmen. I stedet fandt vi sørøver Alfs kilde. Vandet smagte af metal.

Når man bladrer videre i mindekataloget, er der billeder af ben der dingler ud over molen, mens man slikker en stor isvaffel i sig og studerer folk på to franske træskibe, der lægger til kaj. Paraplyerne ligger sammenfoldede og halvklamme ved siden af.

IMG_9714Der er billeder af strandture, trods den kølige luft, og af solnedgange og sure tæer i gummistøvler ovenpå et smukt landskab og under en drage, der tager nogle ordentlig sving under himlen.

Og billeder af udendørshygge med familien, bål, latter, fødselsdag og sommerstemning.

Og af dampen fra engen en aften, hvor det har regnet og solen pludselig når at varme lidt til sidst.IMG_9514

 

Vandet risler, når vi tænder på kontakten til pumpen til det lille vandløb. Og man tænder og slukker bare for at nyde følelsen af, at kunne bestemme over et eller andet. Og det snor sig lystigt mellem buksbom, timian, blomstrene hortensia, roser og løvemund hver gang.

IMG_0096

Der bor en kæmpe frø i det lille bassin. Den er genert og kvækker kun, når den tror, vi ikke hører det. Græshopperne der i mod, synger konstant, når bare det ikke er regnvejr.

Og kattene jamrer fortsat om natten. Råbukkene slås og naboens bil, lyder stadig som en traktor.

Vi gaber kl. 22 og går i seng senest kl. 23. Alt er som det skal være.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *